VERY CLASSIC – SENIORI îN CENTENAR

Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București (Director General Elena - Alexandra Dobre) a organizat în superbul decor al Palatului Bragadiru concertul de muzica clasică intitulat ”VERY CLASSIC – SENIORI  în CENTENAR”, susținut de tenorul Marcel PAVEL, alături de invitații săi, tenorul Vlad Miriță, baritonul Iordache Basalic, soprana Alis Făiniță și violonista Ana Ungureanu, acompaniați de Orchestra Metropolitană București (Dirijor Daniel Jinga).

Acest eveniment cultural de excepție care a strâns laolaltă Seniori din toate sectoarele Capitalei, reprezentanți ai asociațiilor de artă și cultură, personalități ale vieții cultural-artistice, reprezentanți ai Primăriei Muncipiului București, artiști și iubitori de muzică clasică a făcut parte dintr-un amplu proiect – ”ARTĂ pentru SENIORI”, ce are ca scop promovarea în rândul seniorilor a culturii muzicale, prin crearea unei conexiune între patrimoniul muzical internațional și cel național, evidențiind rolul important jucat de muzică, în acești 100 de ani de Unire,  ca formă culturală de expresie şi modalitate de punere în evidenţă a culturii întregii lumi. ”Este vorba despre organizarea și desfășurarea unui amplu program cultural care să adune laolată mai multe spectacole de înaltă ținută și evenimente dedicate artelor - teatru, muzică, artă coregrafică, arte vizuale” – a spus Alexandra Dobre, Director General CSMB, Toate evenimentele pe care le organizăm au ca unic scop o îmbunătățire a calității vieții sociale seniorilor bucureșteni, prin participarea la evenimente care pot le influența pozitiv starea de spirit, pot crea oportunități de socializare și petrecere a timpului liber într-un mod recreativ și relaxant. Facem tot ce este omenește posibil pentru a reduce fenomenul de marginalizare în rândul Seniorilor bucureșteni. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul Primarului General al Capitalei, doamna Gabriela Firea.

Cu  această ocazie, Alexandra Dobre, Director General CSMB a oferit din Partea PMB și CSMB și personal a Primarului General Gabriela Firea superbe Plachete onorifice pentru:

·         Marcel Pavel, vocea de aur a muzicii ușoare românești, pentru distincția aparițiilor sale scenice, inclusiv pe plan internațional

·         Vlad Miriță, tenor cu o carieră prodigioasă atât în domeniul muzicii ușoare, dar și pe scenele lirice

·         Iordache Basalic, personalitate proeminentă a scenei lirice românesti, cu ample realizări și recunoașteri și peste hotare

·         Daniel Jinga, un adevărat făuritor de ansambluri orchestrale și corale de mare ținută artistică, puse în slujba artiștilor din toate genurile muzicale

·         Alis Făiniță, pentru talentul, dăruirea, pasiunea și tinerețea dăruite

 

La primirea plachetrelor onorifice, artiștii au mulțumit doamnei Primar General Gabriela Firea pentru atenția acordată culturii românești și Centrului pentru Seniori al Municipiului București pentru implicarea în realizarea proiectelor dedicate seniorilor bucreșteni

Marcel Pavel: ”Mulțumim doamnei Primar General Gabriela Firea pentru susținerea și atenția pe care o acordă artiștilor  și pentru modul extraordinar în care de fiecare dată a răspuns proiectelor acestora”

Vlad Miriță: ,,Este o seară pe care suntem convinși că nu o vom uita curând. Vă mulțumim dumneavoastră și doamnei Primar General Gabriela Firea , un om cu sufletul aplecat spre cultură, iubitoare de frumos , unul dintre puținii oameni ai administrației locale care a promovat artiștii în evenimente de înaltă clasă.”

Iordache Basalic: ,,Sunt  onorat să mă aflu în seara aceasta aici. Sunt onorat că doamna Primar General s-a gândit la mine și la noi, ca prin acest concert să aducem un strop din acest univers fascinant al muzicii universale”

Alis Făiniță: ”Sunt extrem de emoționată să pot împărtăși cu dumneavoastră aceste momente, care pentru mine aflată la începu de carieră înseamnă extrem de mult. Vă mulțumesc tuturor!

Concertul Extraordinar intitulat VERY CLASSIC – SENIORI în CENTENARa adus în prim plan nume sonore din lumea muzicală: Marcel Pavel, alături de renumita Orchestră Metropolitană București dirijată de Daniel Jinga, a format un trio memorabil (așa cum au fost și interpetarile pieselor ”Mamma” de Cesare Andrea Bixio, ”Cielito Lindo” de Quirino Mendoza Y Cortes, ”Funiculi, Funicula” De Luigi Danza, ”O Sole Mio” de Eduardo Di Capua cu Vlad Miriță și Iordache Basalic, căruia i s-a alăturat soprama Alis Făiniță. Ei au reușit să cucerească definitiv, cu optimism și strălucire, inimile și sufletele tuturor celor prezenți. În acest sens, trebuie să amintim doar câteva titluri, partituri și arii célèbre alese de renumiții muzicieni, special pentru acest concert care a fost deschis de Orchestra Metropolitană București cu Marșul Radetzky, compozitor Johann Strauss: ”Santa Lucia” de Guillaume Louis Cottrau, ”Chitara romană” de Bruno Cherubini (interpret Vlad Miriță), ”Votre Toast” de Georges Bizet (interpret Iordache Basalic), ”Caruso” de Lucio Dalla (interpret Marcel Pavel), ”O Mio Babino Caro” de G.Puccini (interpretă Alis Făiniță). Remarcabilă interpretarea violonistei Ana Ungureanu a ”Baladei” lui Ciprian Porumbescu și entuziasmant finalul concertului, în aplauzele spectacorilor ridicați în picioare, cu  aria Brindisi (Giuseppe Verdi) interpretată de Alis Făinița, Marcel Pavel, Vlad Mirița și Iordache Basalic acompaniați de Orchestra Metropolitană București.

Centrul pentru Seniori al Municipiului București a fost înființat la inițiativa Primarului General Gabriela Firea, din dorința de a oferi Seniorilor bucureșteni noi oportunități de integrare socială, activități recreative, socio-culturale, cultural-educative și cultural-religioase. Acesta are ca atribuţii generale susținerea proiectelor de interes public în vederea stimulării contribuţiei sectorului non-profit la creşterea şi încurajarea participării active a persoanelor de vârsta a treia la viaţa comunităţii. Totodată, își propune organizarea, realizarea și desfășurarea, în regie proprie sau în parteneriat cu alte instituții publice, de acțiuni, proiecte și programe socio – culturale, de agrement și de voluntariat, destinate persoanelor de vârsta a treia cu domiciliul în municipiul București și urmărirea implicării active a cât mai multor persoane, pensionari și nepensionari, care să respecte identitatea, integritatea și demnitatea persoanelor vârstnice.

Prezentarea artistilor

 

Abonare Newsletter

Contact

Mesaj de contact • Pentru proiectele ”Împreună de-o viață. Aniversarea Căsătoriei 25, 50, 75 ani” / ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” / ”Vieți Centenare”:
  Birou de Relații cu Publicul: Bdul. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6
  Program: luni - joi, între orele 9.00 - 17.00
  Mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 (Stația STB ”Drumețul”)
 • Pentru proiectul ,,Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață”
  Birou de Relații cu Publicul: strada Ion Filitti nr. 8 (Centrul Vechi), sector 3
  Program: luni - joi, între orele 9.00 - 17.00
 • Bd. Basarabia nr. 37 - 39, intrarea D 113, etaj 1, sector 2, cod poștal 022103, București

  Program Audiențe Director General: Vineri, în intervalul 12:00 – 14:00 (cu programare prealabilă)


 • Relații cu Publicul: 0755.061.878, 0755.061.879, 0755.061.885

 • Comunicare și Relația cu Presa: Oana Georgescu - 0755.045.777

 • Email:  contact@cs-mb.ro

 • Email:   presa@cs-mb.ro

Parteneri

#
#
#
#